ΔΕΡΜΑΪΟΣ - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

ΔΕΡΜΑΪΟΣ

ΔΕΡΜΑΪΟΣ

Στο ιατρείο μας, Clear Skin, αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία της υγείας του δέρματος και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος. Μέσα από τη συμμετοχή μας στην ενημερωτική καμπάνια “ΔΕΡΜΑΪΟΣ” της ΑΔΑΕ, αναλαμβάνουμε δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναγκαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στον άνθρωπο, αλλά η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη είναι κρίσιμες για την αποφυγή του. Ο μήνας αυτός, που είναι αφιερωμένος στην εξέταση των σπίλων και πιο συγκεκριμένα στην πρόληψη του μελανώματος, είναι μια ευκαιρία για όλους να προλάβουμε και να φροντίσουμε την υγεία μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, επιθυμούμε να σας παρέχουμε κάποιες συμβουλές για την προστασία του δέρματός σας:

  • Αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και προτιμήστε τη σκιά.
  • Φορέστε προστατευτικά ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου με UV προστασία.
  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε 2-3 ώρες.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:

  1. Αλλαγές σε ελιές ή σημάδια: Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο μέγεθος, το χρώμα ή το σχήμα των ελιών σας, ή εάν εμφανιστεί οποιαδήποτε ύποπτη βλάβη στο δέρμα, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.
  2. Μέθοδος ABCDE: Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο ABCDE για να αξιολογήσετε τα σημάδια σας. Αν ένα σημάδι είναι Ασύμμετρο, έχει Ανώμαλα όρια, έχει Ποικιλία χρωμάτων, έχει Διάμετρο μεγαλύτερη από 0,5 εκατοστά, ή έχει Εξέλιξη ως προς το μέγεθος, το σχήμα ή το χρώμα, τότε πρέπει να εξεταστεί από ειδικό.

Προσέξτε τα παρακάτω:

  • Μην αγνοείτε: Οποιαδήποτε ύποπτη αλλαγή στο δέρμα σας δεν πρέπει να αγνοηθεί. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι κρίσιμη.
  • Μην περιμένετε: Μην περιμένετε να δείτε πώς θα εξελιχθεί ένα ύποπτο σημάδι. Η άμεση επίσκεψη σε ειδικό είναι απαραίτητη.
  • Μη φοβάστε: Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Οι ειδικοί είναι εδώ για να σας βοηθήσουν και να σας παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα.

Προσέξτε το δέρμα σας, προσέξτε την υγεία σας! Επισκεφθείτε το ιατρείο μας για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για την εξέτασή σας.

Πηγή: https://www.edae.gr/visitors/dermaios/

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *