Ψωρίαση - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

Ψωρίαση

Πρόκειται για μια συχνή, χρόνια φλεγμονώδη δερματοπάθεια που προσβάλλει το 2-4% του πληθυσμού και χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις. Εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα σε άνδρες και γυναίκες, ενώ μπορεί να εκδηλωθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Περίπου το 1/3 των ασθενών με ψωρίαση έχουν κάποιο συγγενή με ψωρίαση, αν και η κληρονομικότητα δεν αποτελεί το μοναδικό αίτιο της νόσου. Η ψωρίαση έχει συσχετιστεί με την παχυσαρκία, το κάπνισμα, την κατάχρηση αλκοόλ, το στρες και συχνά συνυπάρχει με άλλα νοσήματα, όπως η αρθρίτιδα, οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, το μεταβολικό σύνδρομο και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι πρόκειται για ένα νόσημα που ΔΕΝ μεταδίδεται.

Εκδηλώνεται με χαρακτηριστικές ερυθρές πλάκες με λέπι στο δέρμα. Συνήθη σημεία εντόπισης είναι οι αγκώνες και τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής, οι γλουτοί αλλά και τα νύχια, οι αρθρώσεις, οι παλάμες και τα πέλματα.

Η Ψωρίαση είναι μία δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις. Παράγοντες όπως το στρες, η αύξηση του σωματικού βάρους, η λήψη φαρμάκων όπως οι β αναστολείς, λιμώξεις ή και περιβαλλοντικές συνθήκες (πχ έντονο ψύχος) μπορεί να προκασέσουν έξαρση σε μία ήδη υπάρχουσα νοσο.

Η μεγάλη επιστημονική έρευνα που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια έχει πλέον αποδείξει ότι η Ψωρίαση είναι μία νόσος πέραν από το δέρμα. Ένας ασθενής με ψωρίαση έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει και άλλες παθήσεις όπως το άγχος, η κατάθλιψη, το σύνδρομο υπνικής άπνοιας αλλά και η στεφανιαία νόσος. Για το λόγο αυτό αλλά και αξαιτίας των σοβαρών κοινωνικών και ψυχολογικών επιπτώσεων που επιφέρει το νόσημα στους ασθενείς, γίνεται ένας συνεχής αγώνας για την αναζήτηση νέων θεραπειών που εξασφαλίζουν άμεση εξάλειψη των βλαβών, ρύθμιση των εξάρσεων για μακρό χρονικό διάστημα και με ασφάλεια.

Ρωτήστε το Δερματολόγο σας και βρείτε μαζί τη θεραπεία που θα σας χαρίσει το ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ!