Οι ενέσιμες θεραπείες στη μάχη ενάντια στη φωτογήρανση - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

fillers

Οι ενέσιμες θεραπείες στη μάχη ενάντια στη φωτογήρανση

Η χρόνια έκθεση του ανθρώπινου δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση ή φωτογήρανση. Καθώς το δέρμα υφίσταται φωτογήρανση, οι δεσμίδες κολλαγόνου τύπου Ι, οι οποίες βρίσκονται στο χόριο κάτω από το ανώτερο στρώμα του δέρματος και παρέχουν αντοχή και στήριξη στο δέρμα διασπώνται, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ρυτίδες, ευθραυστότητα και απώλεια στήριξης και ελαστικότητας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψει κανείς τη βλάβη αυτή είναι να φοράει αντηλιακό με συνέπεια, καθημερινά και ιδιαίτερα όταν περνάει χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ειδικοί παρατήρησαν σε μια νέα μελέτη ότι η έγχυση του πιο δημοφιλούς τύπου δερματικού υλικού πλήρωσης όγκου, υαλουρονικού οξέος, σε φωτογηρασμένο δέρμα θα μπορούσε να αντιστρέψει τις δερματικές αλλαγές που σχετίζονται με τη φωτογήρανση.

Χρηματοδότηση/αποκάλυψη: Η συγκεκριμένη μελέτη υποστηρίχθηκε από την εταιρεία Galderma, η οποία και παρείχε δωρεάν τα υλικά, τις σύριγγες δηλαδή που περιείχαν διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ για ερευνητικούς σκοπούς, αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στο σχεδιασμό ή τη διεξαγωγή της μελέτης ή στη συλλογή, διαχείριση, ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων. Η μελέτη υποστηρίχθηκε από το Ταμείο Κοσμητικής Έρευνας του Τμήματος Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Michigan.

Τα υλικά αυτά συνήθως εγχύονται στο δέρμα για τη μείωση των γραμμών και των ρυτίδων. Θεωρείται ότι παρέχουν κλινική βελτίωση προσθέτοντας όγκο στο δέρμα, αλλά οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ διεγείρει επίσης την παραγωγή νέου κολλαγόνου τύπου Ι στο χόριο.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι γρήγορο, καθώς διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου μέσα σε μερικές εβδομάδες από την έγχυση, και είναι μακράς διάρκειας, προωθώντας τη συσσώρευση περισσότερου κολλαγόνου κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Τα ευρήματα της παρούσας μελέτης επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζουμε ότι η έγχυση υαλουρονικού οδηγεί σε βελτίωση του δέρματος βραχυπρόθεσμα λόγω filler effect αλλά και μακροπρόθεσμα μέσω της διέγερσης παραγωγής του κολλαγόνου αναπληρώνοντας την απώλεια του και κάνοντας αντιστρεπτή τη φωτογηρασμένη όψη του δέρματος σας. 

Ο εξειδικευμένος δερματολόγος είναι αυτός που θα αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματος σας και θα σχεδιάσει μαζί σας το ενδεδειγμένο πλάνο αντιμετώπισης της κάθε δερματικής σας βλάβης!

Πηγή: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/02/240214203333.htm

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *