Κίνδυνοι από την εφαρμογή θεραπειών μη εγκεκριμένων σκευασμάτων βοτουλινικής τοξίνης. - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

botox

Κίνδυνοι από την εφαρμογή θεραπειών μη εγκεκριμένων σκευασμάτων βοτουλινικής τοξίνης.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Ένωσης είναι θορυβημένη από τις αναφορές ασθενών που πάσχουν από ασθένειες που μοιάζουν με αλλαντίαση μετά από επεμβάσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε πιθανώς παραποιημένη βοτουλινική τοξίνη, γνωστή και ως botox. Η ανησυχητική αύξηση των παραποιημένων ενέσιμων προϊόντων αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των ασθενών, με δυνητική συνέπεια σοβαρές επιπλοκές όπως οπτική εξασθένιση, τύφλωση, μόλυνση ή ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι επιπλοκές αυτές υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για τους ασθενείς να κατανοούν προσεκτικά ποιον επιλέγουν για να εκτελέσει τις διαδικασίες botox.

Οι δερματολόγοι πρωτοστάτησαν στη χρήση του μπότοξ για τη πρόληψη των ρυτίδων έκφρασης και την αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως η υπεριδρωσία και έχουν μακρύ ιστορικό ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης είναι μια ιατρική διαδικασία και θα πρέπει να εκτελούνται μόνο σε ιατρικό γραφείο από πιστοποιημένους δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς.

Η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ακαδημία και τους δερματολόγους-μέλη της, οι οποίοι διαθέτουν την πιο εκτεταμένη ιατρική εκπαίδευση για την αποφυγή επιπλοκών και την παροχή στους ασθενείς των καλύτερων αποτελεσμάτων. Η Ακαδημία προειδοποιεί τους ασθενείς για τους κινδύνους ασφάλειας που ενέχει η αναζήτηση αισθητικών θεραπειών και τους ενθαρρύνει να εξετάζουν προσεκτικά την εμπειρία των ατόμων που παρέχουν τη φροντίδα και το περιβάλλον στο οποίο χορηγείται η εκάστοτε θεραπεία.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε αισθητικής διαδικασίας, προγραμματίστε ένα ραντεβού για να δείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο.

Πηγή: https://www.aad.org/news/aada-statement-counterfeit-injectables

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *