Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: Το δικαίωμα στην Υγεία - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: Το δικαίωμα στην Υγεία

Πότε: 7 Απριλίου, 2024

Σε όλο τον κόσμο, το δικαίωμα στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται όλο και περισσότερο.

Πόλεμοι και συγκρούσεις καταστρέφουν ζωές, προκαλώντας θάνατο, πόνο, πείνα και δυσμενή επίδραση στην σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη μας.

Η καύση ολοένα και μεγαλύτερων ποσοσήτων ορυκτών καυσίμων δυσχεραίνει την κλιματική κρίση και αφαιρεί το δικαίωμά μας να αναπνέουμε καθαρό αέρα, με την ατμοσφαιρική ρύπανση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους να αφαιρεί μια ζωή κάθε 5 δευτερόλεπτα.

Το Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Οικονομικά της Υγείας για Όλους διαπίστωσε ότι παρόλο που τουλάχιστον 140 χώρες αναγνωρίζουν την υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα στο σύνταγμά τους, μόνο 4 χώρες περιγράφουν τον τρόπο χρηματοδότησής και υποστήριξης του δικαιώματος αυτού.

Για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των προκλήσεων, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2024 είναι “Η υγεία μου, το δικαίωμά μου”.

Το φετινό θέμα επιλέχθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του καθενός, παντού σε όποιο μέρος της Γης και αν ζει, να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευση και πληροφόρηση, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, καλή διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβάλλοντος και ελευθερία από διακρίσεις.

Πηγή: https://www.paho.org/en/events/world-health-day-2024-my-health-my-right

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *