Τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών το καλοκαίρι και πως να τα αποφύγετε! - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

mosquito

Τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών το καλοκαίρι και πως να τα αποφύγετε!

Τα προβλήματα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών δεν περιορίζονται δυστυχώς μόνο στην ενοχλητική φαγούρα. Ένα μόνο τσίμπημα αρκεί για να μεταδοθούν σοβαρές ασθένειες. Παρόλο που ένα περιστασιακό τσίμπημα μπορεί να είναι αναπόφευκτο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο.

Σε αυτή την ανάρτηση, μάθετε οκτώ τρόπους για να αποφύγετε τα τσιμπήματα και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Χρησιμοποιήστε απωθητικό κουνουπιών

Η εφαρμογή αντικουνουπικού στο δέρμα και τα ρούχα σας πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην σας τσιμπούν τα κουνούπια. Ακολουθήστε τις οδηγίες εφαρμογής που αναγράφονται στην ετικέτα.

Χρησιμοποιείτε κουνουπιέρες και σίτες 

Αναζητήστε – και εξαλείψτε – τα στάσιμα νερά

Τα κουνούπια χρειάζονται ακίνητο, στάσιμο νερό για την αναπαραγωγή τους. Τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους στην επιφάνεια του νερού. Για να περιορίσετε τους πληθυσμούς των κουνουπιών, αναζητήστε πηγές στάσιμου νερού, όπως μια φραγμένη υδρορροή ή έναν ξεχασμένο κουβά. 

Αν έχετε έξω πόσιμο νερό για το κατοικίδιό σας, αλλάξτε το κάθε μέρα για να περιορίσετε τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και να διατηρήσετε την υγεία του κατοικίδιου σας.

Φορέστε προστατευτικά ρούχα

Φορώντας ελαφριά ρούχα, όπως μακριά παντελόνια και πουκάμισα με μακριά μανίκια, εμποδίζετε τα κουνούπια να φτάσουν στο δέρμα σας. Μην ξεχνάτε τις κάλτσες για να προστατεύετε τα πόδια, τους αστραγάλους και τα κάτω άκρα σας.

Παραλείψτε τις μυρωδιές

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κουνούπια επιβιώνουν αποκλειστικά με αίμα, αλλά στην πραγματικότητα, τα κουνούπια χρησιμοποιούν το αίμα μόνο για να υποστηρίξουν τον αναπαραγωγικό τους κύκλο. Διαφορετικά, απολαμβάνουν το νέκταρ (και στην πραγματικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο ως επικονιαστές). 

Όπως και άλλα έντομα που επικονιάζουν, έλκονται από τα αρώματα των λουλουδιών. Η παράλειψη οποιουδήποτε τύπου αρώματος ή αρωματικού προϊόντος σώματος ή απορρυπαντικού θα μπορούσε να σας κάνει λιγότερο ελκυστικούς στα κουνούπια και σε άλλα έντομα, επίσης.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα

Τα κουνούπια είναι μικροσκοπικά και ελαφριά και τα φτερά τους δεν είναι πολύ ισχυρά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τείνετε να βλέπετε λιγότερα κουνούπια τις ημέρες με αέρα. Μπορείτε να αναπαράγετε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα κοντά σε ένα υπαίθριο καθιστικό.

Κάντε ένα ντους

Τα κουνούπια έλκονται από τον ιδρώτα και άλλες φυσικές οσμές του σώματος. Κάντε ένα ντους πριν βγείτε έξω για να μειώσετε τη φυσική σας μυρωδιά, ειδικά αν έχετε ιδρώσει. Αποφύγετε τα σαπούνια ή τα υγρά καθαριστικά που περιέχουν αρώματα, καθώς αυτά μπορεί να προσελκύσουν κουνούπια και άλλα έντομα που τσιμπάνε.

Αποφύγετε τις ώρες δραστηριότητας των κουνουπιών

Τα κουνούπια τείνουν να είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια των πιο δροσερών, υγρών ωρών της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων τόσο νωρίς το πρωί όσο και αργά το απόγευμα ή το σούρουπο. Περιορίστε τον χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών για να μειώσετε τον κίνδυνο τσιμπήματος, αλλά να θυμάστε ότι τα κουνούπια εξακολουθούν να είναι παρόντα και τις άλλες ώρες, οπότε η χρήση άλλων επιλογών, όπως το απωθητικό, εξακολουθεί να είναι σημαντική.

Πηγή: https://www.macombmedicalclinicpc.com/blog/9-ways-to-prevent-mosquito-bites-this-summer

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *