Πώς να ελέγξετε για κοριούς - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

κοριός

Πώς να ελέγξετε για κοριούς

Οι κοριοί μπορούν να σας κάνουν να ξύνεστε μόνο και μόνο με τη σκέψη τους. Αυτά τα μικροσκοπικά, κοκκινωπά-καφέ έντομα που τρέφονται με αίμα είναι διαβόητα για τη διείσδυσή τους σε δωμάτια ξενοδοχείων και αποσκευές, κάνοντας οτοστόπ για να επιστρέψουν σε ένα νέο σπίτι σχεδόν απαρατήρητα.

Η κατανόηση του τι πρέπει να προσέχετε όταν ελέγχετε για κοριούς είναι το κλειδί. Εάν είστε σε θέση να τους εντοπίσετε αρκετά νωρίς, μπορεί να αποφύγετε να φέρετε ένα πρόβλημα στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να σας γλιτώσει από πολλή απογοήτευση. Ωστόσο, αυτά τα έντομα είναι μικροσκοπικά και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Παρόλο που τα τσιμπήματα των κοριών δεν είναι συνήθως επικίνδυνα, οι κοριοί μπορούν να έρθουν στο σπίτι μαζί σας, να μολύνουν το σπίτι σας και να προκαλέσουν μεγάλη δυσφορία και άγχος. Εάν υπάρχουν κοριοί στο σπίτι σας, είναι πιθανό να βρείτε σημάδια στο σώμα σας. Αυτά εκδηλώνονται συνήθως με κνησμώδεις, κόκκινες ή μωβ βλάβες που βρίσκονται συνήθως σε ομάδες.

Για να βρείτε τους κοριούς πριν σας βρουν αυτοί, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να ελέγξετε για τα ενοχλητικά έντομα ενώ ταξιδεύετε και επιστρέφετε στο σπίτι:

  1. Αποθηκεύστε τις αποσκευές σας. Όταν φτάσετε στο κατάλυμά σας, τοποθετήστε προσωρινά τις αποσκευές σας σε έναν χώρο με πλακάκια, όπως το μπάνιο, ενώ ελέγχετε το δωμάτιό σας. Στα μπάνια υπάρχουν λιγότερα σημεία για να κρυφτούν οι κοριοί, οπότε μπορείτε να ελέγξετε το δωμάτιό σας χωρίς ανησυχία.
  2. Ελέγξτε τα έπιπλά. Οι κοριοί συχνά κρύβονται σε ταπετσαρίες. Επιθεωρήστε προσεκτικά τα κλινοσκεπάσματα, το στρώμα, το κεφαλάρι και κάθε έπιπλο με υφασμάτινη επένδυση για:
  • Σκουριασμένα ή κοκκινωπά στίγματα αίματος.
  • Μικροσκοπικές, μαυριδερές κουκίδες που μοιάζουν με κουκίδες που έχουν γίνει με μαρκαδόρο – αυτές μπορεί να είναι περιττώματα κοριών.
  • Λευκωπά, οβάλ αυγά κοριών στο μέγεθος σπόρων μήλου.
  • Εξωσκελετοί κοριών που μοιάζουν με κέλυφος.
  • Ζωντανοί κοριοί.
  1. Ελέγξτε το δωμάτιό σας. Φροντίστε να ελέγξετε τις ραφές των υφασμάτων, στις συρταριέρες, πίσω από τις κρεμάστρες τοίχου ή την ταπετσαρία, στις γωνίες και ανάμεσα στα μαξιλάρια. Αν μια πιστωτική κάρτα μπορεί να χωρέσει σε μια ρωγμή, θα μπορούσε να χωρέσει και ένας κοριός – είναι τόσο μικροί.

Αφού ελέγξετε το δωμάτιό σας, μπορείτε να φέρετε μέσα τις αποσκευές σας.

Τοποθετήστε τις αποσκευές σας σε ένα ράφι αποσκευών μακριά από τον τοίχο.

Αν βρείτε σημάδια κοριών, ζητήστε νέο δωμάτιο.

  1. Ελέγξτε τις αποσκευές σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Μετά το ταξίδι σας, κοιτάξτε τα πράγματά σας πριν ξεπακετάρετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν ήρθαν μαζί σας στο σπίτι σας κοριοί.

Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να ελέγξετε το περιεχόμενο των αποσκευών σας, συμπεριλαμβανομένων των ραφών των ρούχων σας – κοιτάξτε προσεκτικά τις αποσκευές σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν κρύβονται μέσα κοριοί.

Εάν βρείτε σημάδια κοριών στις αποσκευές σας, πλύνετε τα ρούχα σας σε υψηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε ένα σίδερο χειρός για να καθαρίσετε τις αποσκευές σας.

Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε φυσικά σημάδια κοριών στο σώμα σας ή εμφανίσετε φουσκάλες ή σημεία επιμόλυνσης, κλείστε ραντεβού με δερματολόγο.

Σπάνια θα δείτε κοριούς λόγω του μικρού τους μεγέθους, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τα τσιμπήματά τους με κουνούπια, ψύλλους, αράχνες ή κοινές δερματικές παθήσεις όπως εξάνθημα ή ανεμοβλογιά.

Δυστυχώς, τα τσιμπήματα των κοριών μπορεί να μοιάζουν με τα τσιμπήματα άλλων εντόμων. Ένας δερματολόγος θα μπορέσει να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία των δαγκωμάτων και των συμπτωμάτων σας.

Πηγή: https://www.aad.org/news/how-to-check-for-bedbugs

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *