Διαπυητική Ιδρωταδενιτιδα: Μια νόσος δύσκολη τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

διαπυητικη ιδρατενιτιδα

Διαπυητική Ιδρωταδενιτιδα: Μια νόσος δύσκολη τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία

Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα (HS)  αποτελεί μια χρόνια πάθηση που ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας χωρίς πολλοί από αυτούς να γνωρίζουν καν την ύπαρξη της !

Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ταλαιπωρείται από τρίχες που γυρίζουν ή επαναλαμβανόμενες κυστεις στις πτυχές του σώματος τους στην πραγματικότητα πασχουν απο διαπυητικη ιδρωταδενιτιδα!

Μέχρι τώρα οι επιπτώσεις της στην πραγματική ζωή παρέμεναν άγνωστες. Τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Διαπυητικης Ιδρωταδενιτιδας του 2023 αποκαλύπτουν πώς είναι πραγματικά να ζεις με την νόσο, από τον σωματικό πόνο έως τη συναισθηματική δυσφορία.

Η παγκόσμια έρευνα ασθενών με διαπυητικη είναι μια συνεργασία μεταξυ οργανώσεων ασθενών από όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι που ζουν με HS μοιράστηκαν την εμπειρία τους από την πάθηση και τον αντίκτυπο που έχει σε όλες τις πτυχές της ζωής τους:

  • Ακόμα και μεταξύ εκείνων με καλή διαχείριση της νόσου τους, σχεδόν το 75% δήλωσε ότι η HS έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής.
  • Πάνω από το 60% δήλωσαν ότι βιώνουν πόνο στο δέρμα.
  • Σχεδόν το 30% ανέφερε συμπτώματα κατάθλιψης.
  • Πάνω από το 50% ανέφεραν ότι βιώνουν μείωση παραγωγικότητας στην εργασία.

Αποκαλύπτοντας περισσότερα για το τι σημαίνει να ζεις με HS, μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς με HS αλλά και την παγκόσμια κοινότητα να κατανοήσουν καλύτερα την πάθηση, να μειώσουμε το στίγμα και να υποστηρίξουμε περισσότερους ασθενείς προκειμένου να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Εάν ζείτε με διαπυητική, μιλήστε ανοιχτά με τον δερματολόγο σας για το πώς η πάθηση αυτή επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής σας, ώστε να τον βοηθήσετε να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Μέχρι τώρα ο αντίκτυπος της διαπυητικης ιδρωταδενιτιδας στην πραγματική ζωή ήταν κρυμμένος για πολύ καιρό. Τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδας αλλά και στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας αποκαλύπτουν πώς είναι πραγματικά να ζεις με την νοσο, από τον σωματικό πόνο μέχρι τη συναισθηματική δυσφορία.

Η διαπυητικη ιδρωταδενιτιδα αποτελεί ακόμα και σήμερα μια υπόδιαγνωσμενη και ατελώς θεραπευμένη νοσο.

Η γνώση και η επιστήμη ομως δίνει πλέον τη δυνατότητα γρήγορης και αποτελεσματικής θεραπείας της νόσου με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής των ασθενών με HS!

Πηγή: https://www.britishskinfoundation.org.uk/news/the-brutal-impact-of-hidradenitis-suppurativa-revealed-with-new-patient-data

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *