Τα σκουλαρίκια μπορεί να είναι ένας ακόμα τρόπος για να ενισχύσει κανεις το προσωπικό του στυλ. Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν piercing σε διάφορα μέρη του σώματος, ορισμένα piercing, όπως το piercing στο λοβό του αυτιού, είναι πιο συνηθισμένα και μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνα. Ωστόσο, όλα τα σκουλαρίκια στο σώμα μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές εάν δεν εξασφαλίζεται η ορθή τους φροντίδα.
“Το πρώτο βήμα για τη φροντίδα του piercing σας είναι η επιλογή ενός εξειδικευμένου piercer”, δήλωσε ο Steven Daveluy, MD, FAAD, αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής προγράμματος στο Wayne State Dermatology. “Επιλέξτε έναν έμπειρο piercer σε ένα στούντιο με άδεια. Στη συνέχεια, φροντίστε σωστά το νέο σας piercing, για να αποφύγετε προβλήματα, όπως μια μόλυνση ή το κλείσιμο του piercing σας”.
Ο Dr. Daveluy και η AAD συνιστούν στα άτομα με νέα piercing να ακολουθούν αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσουν το νέο τους piercing σε καλή κατάσταση:
Αφήστε το κόσμημά σας φορεμένο! Μην αφαιρείτε το νέο σας σκουλαρίκι για έξι εβδομάδες ή περισσότερο. Κρατήστε το φορεμένο – ακόμη και τη νύχτα. Η πολύ πρόωρη αφαίρεση του αρχικού κοσμήματος μπορεί να προκαλέσει το κλείσιμο του νέου σας piercing.
Κρατήστε το σκουλαρίκι καθαρό! Πάντα πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε τις περιοχές που έχουν πρόσφατα τρυπηθεί για να αποτρέψετε τη μόλυνση. Στη συνέχεια, πλύνετε απαλά τα σκουλαρίκια σας με ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς άρωμα και νερό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Ξεπλύνετε σχολαστικά το σαπούνι από τα σκουλαρίκια σας μετά το πλύσιμο και αποφύγετε να μπει νερό στο αυτί σας. Αποφύγετε να καθαρίζετε το σκουλαρίκι σας με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αντιβακτηριδιακά σαπούνια, τα οποία μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας που επουλώνεται.
Διατηρείτε το τραύμα υγρό! Απλώστε μια επουλωτικη ή αντιβιωτικη κρέμα γύρω από κάθε τρύπημα για να το βοηθήσετε να επουλωθεί γρηγορότερα.
Προσέχετε το σκουλαρίκι σας! Εάν το δέρμα γύρω από το piercing σας γίνει επώδυνο, κόκκινο ή πρησμένο ή το piercing σας στάζει κιτρινωπό υγρό, μπορεί να έχετε μόλυνση. Εάν το δέρμα γύρω από το σκουλαρίκι σας φουσκώσει υπερβολικά, μπορεί να αναπτύξετε έναν τύπο ουλής που ονομάζεται χηλοειδές.
“Αν νομίζετε ότι έχετε λοίμωξη και τα συμπτώματά σας δεν υποχωρούν γρήγορα, κλείστε ραντεβού για να δείτε έναν ειδικευμένο δερματολόγο”, δήλωσε ο Δρ Νταβελόι.
Πηγή: https://www.aad.org/news/how-to-care-for-a-new-piercing
Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490