Ομιλία στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας για την Σύγχρονη Συνδυαστική Θεραπεία της Ακμής. - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

ακμή

Ομιλία στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας για την Σύγχρονη Συνδυαστική Θεραπεία της Ακμής.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη το 19ο πανελλήνιο συνέδριο Δερματολογίας από τις 18 έως τις 21 Απριλίου 2024. Η δερματολόγος του Clear Skin Athens, Ειρήνη Καπνιάρη, συμμετείχε ενεργά με ομιλία για την Σύγχρονη Συνδυαστική Θεραπεία της Ακμής. 

Η γιατρός τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της στο συνέδριο ότι η ακμή αποτελεί ένα πολύ συχνό και χρόνιο νόσημα που ταλαιπωρεί 85 τοις 100 των εφήβων αλλά και μεγάλο αριθμό ενηλίκων. Αν και δεν αποτελεί συστηματικό νόσημα επιβαρύνει σημαντικά και δυσμενώς την ποιότητα ζωής των ασθενών. Επισήμανε επίσης, ότι η βαρύτητα της ακμής καθορίζεται από τον αριθμό, το είδος των βλαβών, τα σημεία εντόπισης ης αλλά και από το βαθμό που αυτή επιβαρύνει τον ασθενή. Ανέφερε, ότι η αντιμετώπισή γίνεται με ποικίλους τρόπους, όπως κρέμες ή άλλες τοπικές θεραπείες, αλλά και συστηματικές, όπως είναι τα αντιβιοτικά και οι από του στόματος χορήγηση ισοτρετινοΐνης. 

Ακόμα, υπογράμμισε ότι η έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία είναι βασική προκειμένου να ανακουφίσει τον ασθενή από την ψυχολογική επιβάρυνση της ακμής, αλλά και να προλάβει τις δύσμορφες ουλές. Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι συνδυαστικές θεραπείες που διεξάγονται στο χώρο ενός δερματολογικού ιατρείου, όπως είναι ο καθαρισμός, τα πίλινγκ και τα λέιζερ, συμβάλλουν με τη σειρά τους στον στόχο αυτό, ενώ, τέλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η πρόοδος της γνώσης και της τεχνολογίας οδηγεί καθημερινά στην εξερεύνηση και στην ανακάλυψη νέων θεραπειών και συνδυασμό αυτών!

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *