Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης - ClearSkin

Δερματολογικό Ιατρείο - Κλινική & Αισθητική Δερματολογία

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου : Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00πμ έως 8.00μμ
  Τηλ. : 210 57 57 490

ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης (ΤΒ), στις 24 Μαρτίου 2024, συνεχίζεται με το θέμα “Ναι! Μπορούμε να τερματίσουμε τη φυματίωση”. Η φυματίωση εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ανησυχητική αύξηση της ανθεκτικής στα φάρμακα φυματίωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της φυματίωσης είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τη δέσμευση, να εμπνεύσουμε και να αναλάβουμε δράση για τον τερματισμό της φυματίωσης. Μετά τη συνάντηση  των Ηνωμένων Εθνών για τη φυματίωση τον Σεπτέμβριο του 2023, ο ΠΟΥ ενθαρρύνει:

  • την υιοθέτηση των τελευταίων συστάσεων του ΠΟΥ
  • την υιοθέτηση καινοτομιών
  • τη συμμετοχή των οργανώσεων, της κοινωνίας και των πολιτών.

Στον ΠΟΥ συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην κλιμάκωση των ενεργητικών προσπαθειών για την διάγνωση της φυματίωσης, τη διασφάλιση της παροχής προληπτικής θεραπείας για τα άτομα υψηλού κινδύνου και στην επίτευξη της πλήρους υιοθέτησης ιδιαίτερα αποτελεσματικών, ασφαλών και σύντομων θεραπευτικών σχημάτων για τη φυματίωση και την ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση. Τα πιο πρόσφατα θεραπευτικά σχήματα είναι ανθρωποκεντρικά, διευκολύνοντας τους ασθενείς να συνεχίσουν τη ζωή τους ενώ υποβάλλονται σε θεραπεία, χωρίς ενέσεις και με ελάχιστη νοσηλεία.

Η 24η Μαρτίου είναι η επέτειος της ημέρας που το 1882 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το βακτήριο που προκαλεί τη φυματίωση. Την προηγούμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει η τελευταία έκθεση επιτήρησης για τη φυματίωση στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, η οποία εκδίδεται από κοινού από τον WHO/Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Πηγή: https://www.who.int/europe/news-room/events/item/2024/03/24/default-calendar/world-tb-day-2024

Clear Skin, Δερματολογικό Ιατρείο, Θηβών 166, Περιστέρι 121 31, τηλ. 21 0575 7490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *